2013. november 10. vasárnapi prédikációk


David Potter: A kegyelem himnusza
Igeszakasz:Titus 2:11-15
A kegyelem formálja át Isten sivárnak tűnő parancsolatatit valami dicsőséges dologgá. Isten minden ösztönzést megadott nekünk, hogy az életünket az Ő dicsőségére éljük.
A kegyelem adja meg az üdvösség lehetőségét. A lehetőség minden ember számára nyitott. De nyilvánvaló, hogy a Pokolban is lesznek emberek, akik elutasítják a kegyelmet.
Nem arra vagyunk szabadaok, hogy azt tegyük, ami nekünk tetszik! NEM ez a keresztyén szabadság! Arra vagyunk szabadok, hogy azt tegyük, ami Istennek tetszik!
Ha nem Isten teszed az életedben az első helyre, akkor téged az istentelenség jellemez! Isten kegyelme azonban megtanít bennünket, hogy Isten tegyük az első helyre.

Meg kell tagadnunk a világi kívánságokat!
Az istentelenség a bűnös vágyak elszabadulásához vezet. Amikor ezeket el akarjuk nyomni, az feszültséghez vezet. A világi kultúra azt sugallja, hogy engedj a bűnös vágyaidnak, és így old fel a benned lévő feszültséget. Isten kegyelme lehetővé teszi, hogy elnyomjuk ezeket a bűnös vágyakat, és ugyanakkor megnyugodjunk Istenben. Isten kegyelme megtanít mértékletesen élni.
Meghallgatás
cimkék: kegyelem, üdvösség, szabadság, vágyak, feszültség, megnyugvás


Ifj. Gadó Béla: Isten az Úr!
Igeszakasz: Ézsaiás 43
A te életed tanúbizonysága annak, hogy számodra Jézus az Úr? Engedelmeskedsz méltatlankodás nélkül, örömmel Neki?
Isten a Szabadító! Ha kérjük Tőle, segít rajtunk!
Nehéz a keresztyén élet? Fárasztó a sok parancsolatnak való engedelmesség? Mennyivel inkább fárasztó Isten számára elszenvedni a mi vétkeinket és engedetlenségünket!
Adjuk meg Istennek a neki járó hálaadást, és Tőle kérjünk segítséget, mert csak egyedül Ő tud nekünk segíteni! Egyedül Isten a Szabadító!
Meghallgatás
cimkék: hála, engedelmesség

« ElőzőÖsszes hangfelvételKövetkező »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom