2013. december 4. szerdai igehirdetés


Hoffman József: Az elragadtatással kapcsolatos nézetek vizsgálata.
Igeszakasz: János 14:1 - 3, 1Thessz. 4:13-5:9
Igaz-e az a nézet, hogy Jézus Krisztus a Nagy Nyomorúság előtt el fogja ragadni magához az akkor a földön élő hívőket, vagy sem? Más szóval, Jézus második eljövetele és a hívők elragadtatása egy és ugyanazon pillanatban történik-e majd a Nagy Nyomorúság végén, vagy ez két, időben egymástól 7 évvel elkülönült, két külön esemény lesz-e? Mit tudhatunk meg erről a Bibliából? Tudhatjuk-e biztosan? Fontos ez egyáltalán?
Dániel 12:4 szerint sokan tudakozzák majd az írásokat, és "nagyobbá lesz a tudás", vagy "az ismeret gyarapodik". Nem bibliaellenes tehát azt feltételezni, hogy a Bibliával kapcsolatos megértésünk egyre nagyobb lesz, és olyasmiket is felismerünk, amit a korábbi évszázadokban nem tudtak.
Jézus korában a zsidók is egy Messiás Királyt vártak, és nem ismerték fel, hogy a Messiásnak előbb mint szolga kell eljönnie, hogy elvegye a világ bűneit. Az ÓSZ nem írja konkrétan, hogy a Messiás kétszer jön el, de sok olyan igeszakasz van, amelyből következtethettek volna erre. De annyira erős volt közöttük a Messiás Király várásának hagyománya, hogy nem ismerták fel, amikor megjelent közöttük alázatos szolgaként.
Nem lehet ez hasonlóképpen a második eljövetelével kapcsolatban is? Vajon lehetséges, hogy az elragadtatás megelőzi a visszatérést? Ha az Ige nem is mondja ki ezt konkrétan, következtethetünk-e rá az ÚSZ tanulmányozásából?
Meghallgatás
cimkék: elragadtatás, elő-elragadtatás, tribuláció, pretribuláció, posttribuláció, nagy nyomorúság, visszatérés, második eljövetel, otthagyottak, utolsó idők, feltámadás, Menny

«  ElőzőÖsszes hangfelvételKövetkező »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom