2014. január 12. vasárnapi prédikációk


David Potter: Prédikátor könyve 1.rész
Igeszakasz: Prédikátor 3:11
A Példabeszédek az élet általános szabályait adja meg. Amelyeket megfigyelhetünk, és általában igazak. vannak benne, amelyek mindig igazak, és vannak amelyek csak általánosságban, de vannak alóluk kivételek. Ezeket a kivételeket segítenek megérteni a Jób és a Prédikátor könyve.
A könyv témája: az ember élete Isten szempontjából. Isten nélkül minden hiábavalóság! A "hiábavalóság" egy olyan ígéret, amit az nem tud teljesíteni.
Meghallgatás
cimkék: Salamon, Prédikátor, bölcsesség irodalom


David Potter: Motiváció. Hogyan győzöl meg embereket, hogy viselkedjenek keresztyénekként.
Igeszakasz: Titus 3:8-15
Ezek olyan bátorítások, amelyeket Isten akar nekünk adni annak érdekében, hogy jó magaviselettel legyünk a keresztyén életünkben.
Fókuszáljunk a jó dolgokra, és kerüljük el a haszontalanokat! A legjobb esetben is ezek a dolgok időpocsékolások. Rosszabb esetben gondot okoznak, mert az emberek feleslegesen vitatkoznak róluk.
Azok a keresztyének, akik a Biblia felől vitatkoznak, valamilyen bűnt akarnak elfedni ezzel az életükből, vagy valami miatt boldogtalanok.
Meghallgatás
cimkék: motiváció, lényeges, lényegtelen, keresztyén magaviselet, eretnek

David Potter: A Kereszt jelentése
Igeszakasz: 1Kor. 1:17-18
Jézus nem egy katedrális két gyertyája között lett megfeszítve, hanem két lator között! Az egész Mennyet érdekli Krisztus keresztje, az egész Pokol retteg tőle, amíg az ember az, aki legjobban figyelmen kívül hagyja a jelentését. Úgy tekintünk rá, mint egy jelképre, de nem gondolunk bele, mit is jelképez valójában.
A Mennyben nem lesznek olyan korona-viselők, akik ne lettek vola a földön kereszt-hordozók!
Meghallgatás
cimkék: kereszt, Krisztus, átok, szenvedés, áldozat, megváltás

« ElőzőÖsszes hangfelvételKövetkező »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom