2014. február 26. szerdai igehirdetés


Hoffman József: Bibliai jellemek: Ádám és Éva
Igeszakasz: 1Móz.1:26-31, 2:7-3:13
Jellemük, tetteik például szolgálnak a mi számunkra.
1. Ádám és Éva a lehető legjobb lehetőségeket kapták, mégsem tudták kihasználni azokat. Nem fordulhat elő velünk is az, hogy Isten ad nekünk jó lehetőségeket, de elmulasztjuk, hogy éljünk azokkal?
2. A tökéletes adottságok, a magas intelligencia, az ideális, édeni környezet sem akadályozza meg a bűn betörését. Nem a körülmények sodornak bűnbe bennünket, hanem a hitetlenségünk, amikor nem hiszünk Isten ígéreteinek, és ezzel helyet adunk a Sátán ármánykodásának.
3. Az Istennek való engedelmességben gyakran fontosabb lehet tartózkodni az Isten által helytelenített dolgoktól, mint megtenni bizonyos dolgokat ((Luk 11:42). Ádám és Éva is ebben bukott el, és ez figyelmeztetés a mi számunkra is!
4. Mind Ádám, mind Éva elhagyták az Istentől rendelt helyüket a családban. A Sátán ki is használta ezt. Tanuljunk ebből a példából, mind férjek, mind feleségek!
5. Ügyeljünk rá nagyon, hogy a Sátán ne tudja közöttünk alkalmazni legerősebb fegyverét, a kritikát! Ne adj teret az életedben a Sátánnak, hogy kritikussá tegyen téged! Keresztyénként ne csak beszéljünk róla, de mutassuk is meg, hogy mi tudunk elégedettek lenni bármilyen körülmények között is vagyunk.
Meghallgatás
cimkék: Ádám, Éva, jellemek, házasság, lehetőségek, szerepek, Sátán, kritika, kritizálás

«  ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom