2014. június 4. szerdai igehirdetés


Hoffman József: Az Ige rendeltetésszerű használata
Igeszakasz: Jak. 1:23-25, Ef. 5:26, Zsolt. 119:105, 5Móz 8:3, Zsid 5:12-14, Zsolt 19:10-11, Jer 23:29, Zsid 4:12
A Biblia egy igazi multifunkciós eszköz. Megmutatja nekünk az üdvösség útját, megismerhetjük belőle Jézus Krisztust, mint Megváltónkat, aki önmagát adta értünk halálra, hogy nekünk örök életünk lehessen.
- A Biblia egy tükör, amelyben megláthatjuk, milyenek vagyunk valójában. A valóságot mutatja, nem pedig azt, amilyennek látni szeretnénk magunkat.
- Segít a megtisztulásban, megszentelődésben is. Naponként elmerülve benne leszünk képesek az Úrnak szentelt életet élni.
- A Biblia ad világosságot, és vezet bennünket, hogy ne térjünk le a helyes útról.
- Lelki táplálék, amely az élet mindenféle helyzetében táplál és gyarapít bennünket
- Tiszta arany, mely meggazdagít bennünket, felette minden földi gazdagságnál és jólétnél
- Fegyver, melyet az élet küzdelmeihez használhatunk.
Te használod az Ige minden funkcióját az életedben? Vagy csak egyiket-másikat használod néha-néha? Péter azt írja, hogy az Úr mindennel megajándékozott bennünket, ami az életre és a kegyességre való. Először is élettel, az Úr Jézus által. Utána pedig a Szent Lélekkel, Aki segít bennünket a kegyességben, vagyis a szent életben. Az Igét a Szent Lélek által értjük meg. Engedjük meg Léleknek, hogy teljesen betöltsön bennünket, és használni tudja az Igét maximálisan az életünkben!
Meghallgatás
cimkék: Ige, Biblia, Isten szava, tükör, tisztítószer, világosság, vezetés, lelki táplálék, étel, arany, tűz, kard, lelki fegyver

«  ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom