2014. július 2. szerdai igehirdetés


Hoffman József: Krisztus katonái: taktikai tanácsok az evangelizáláshoz
Igeszakasz: Efézus 6:10-20
Amíg a sereg készül a csatára a laktanyában, addig minden nagyon precízen és kiszámítottan működik. Mindenki tudja a helyét, a feladatát. Addig nincs gond, amíg meg nem jelenik az ellenség valóságosan is. Amikor azonban elkezdődik a valóságos ütközet, amikor lőnek minden felől, száll a füst, nem lehet tudni, hogy aki előttünk van, az barát vagy ellenség, akkor egy ilyen káosz kezd kialakulni, amit úgy neveznek, hogy a háború köde.
A háború ködére a katonáknak három javaslatot dolgoztak ki, hogy mit tegyen: ez az, hogy mozogjon, lőjön, és kommunikáljon.
- Először is, hogy mozogjon, menjen. Ha egyhelyben áll valaki, és csak megbújik egy fedezékben, akkor bekerítik, mögé kerülnek, és hátba lövik.
- A második, hogy lőjön. Ez nem egy fogócska. Nem csak jövünk-megyünk az erdőben, hanem háború van, ahol lő az ellenség is. Csak akkor győzhetünk, ha mi is lövünk.
- A harmadik, hogy kommunikáljon! Használja a rádiót! A parancsnokság akarja tudni, hogy ki hol van, mi van vele, mit lát, mit csinál.
Nézzük meg, hogy mit tanít nekünk a Biblia ezzel a három javaslattal kapcsolatban.
Az úgymond nulladik javaslat, hogy valóban öltsük magunkra a lelki fegyvereket, amelyeket a Főparancsnok biztosít a számunkra, és ne induljunk csatába ezek nélkül! (Efézus 6:10-20).
1)  Mozogjunk!
"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket ..." (Máté 28:19-20)
Nem azt mondja Jézus, hogy barikádozzuk körbe magunkat, hanem hogy menjünk el, keressük meg az embereket. Jézus ebben is nagyszerű példát adott. Ha megnézzük az evangéliumokat, azt látjuk, hogy Jézus szinte folyton mozgásban volt.
2)  Lőjünk!
Ne csak mozogjunk, hanem közben hirdessük az evangéliumot! "És monda nekik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek." (Márk 16:15)
Többféle tényező zavarhatja az evangelizáló, hirdető szolgálatot. Családi zavar, nézeteltérések, meg nem vallott és el nem hagyott bűn, félelem. Ezeket meg kell szüntetni, mert különben nem várható, hogy az Úr megáldja a szolgálatunkat.
3)  Kommunikáljunk!
Legyünk kapcsolatban először is Istennel (imádkozáson, és az Igén keresztül) és egymással is. Tudassuk a többiekkel, hogy mit csinálunk. Ne csak egyénileg, elszigetelve evangelizáljunk. A közösségben az erő!

A feladataink tehát három dolog köré összpontosulnak: ne zárkózzunk be, ne rendezkedjünk be pusztán védekezésre, hanem menjünk el az emberek közé, hirdessük az evangéliumot, álljunk elő vele alkalmas és alkalmatlan időben. "Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmas, alkalmatlan időben ..." (2Tim 4:2)
Közben pedig legyünk mindig kapcsolatban az Úrral és egymással is!
Ha mindezeket megtesszük, várhatjuk, hogy az Úr megáldja a szolgálatunkat!
Meghallgatás
cimkék: harc, köd, mozogj, lőj, kommunikálj, menj, hirdesd, imádkozz, kapcsolattartás

«  ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom