2014. JÚLIUS 13. vasárnapi prédikációk


Wayne Snyder: Te tanítvány vagy?
Igeszakasz: Máté 28:16-20
A tanítványokat az jellemzi, hogy megtartják mindazt, amit Jézus parancsolt. Te megtartod?
Olvasd isten Igéjét! Hűségesen és rendszeresen helyezd magad isten tanítása alá! Hogy te is olyanná lehessél, aki alkalmas mások tanítására.
Tehát: te tanítvány vagy?
Meghallgatás
cimkék: tanítványság, engedelmesség, követés


Wayne Snyder: A karizmatikus mozgalom megítélése
Igeszakasz: Máté 7:21-23
Az 1. század végétől kezdve 1901-ig egy néma csend van a nyelveken szólással kapcsolatban. Nagyszerű keresztyének az évszázadok során, nem szóltak nyelveken. Nem is tanították ezt. Nem beszéltek arról sem, amit ma úgy neveznek, hogy "Szent Lélek (Szellem) keresztség".
Némelyek azt mondják, hogy Istennek meg kell gyógyítania, mert Ő ugyanaz, mint aki volt 2000 évvel ezelőtt is. Az igaz, hogy "Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz." (Zsid 13:8). Viszont ez nem jelenti azt, hogy Isten ugyanúgy dolgozik manapság is, mint ahogyan 2000 évvel ezelőtt tette.
A hitgyógyítók nem gyógyítanak, hanem be vannak csapva. Elsősorban a Sátántól, és Charles Parhamtól és követőitől. Parham 1929-ben halt meg egy gyermekkori betegség következményeként. Nem tudta magát meggyógyítani, és más hitgyógyítók sem tudták meggyógyítani. Ez igaz a többi "hitgyógyítóra" is (pl. Aimee McPherson és mások).
A csoda a természetes folyamatok hirtelen megváltozása Isten erejének közvetlen megnyilatkozása miatt, vagy a történelem eseményeinek olyan elrendezése, amely bizonyítja Istennek a próféciákban megnyilvánuló mindenhatóságát.
A csodák sem az Ó-, sem az Újtestamentumban nem voltak rendszeresek! Sőt, nagyon is ritkának számítottak. Három időszakra koncentrálódtak: Mózes és Józsué, Illés és Elizeus, illetve Jézus és az apostolok idejére. Mindhárom esetben Isten valamilyen új kijelentést, információt adott, és a csodák ezek megerősítésére szolgáltak. A csodák szerepe, hogy szavahihetőséget adjon azoknak, akik Isten nevében szólnak.
A csodák nem váltanak ki az emberekben hitet! Sokan mondják: "ha látnánk valami csodát, akkor hinnénk". Jézus sok csodát tett, akik azonban megkeményítették szívüket, ezek ellenére sem hittek.
Jézus és az apostolok spontán alkalmakkor gyógyítottak. Nem szerveztek gyógyító kampányokat, mint a mai "hitgyógyítók". Másodszor Jézus és az apostolok szóval, azonnal, és teljes mértékben gyógyítottak, mely nem igényelt semmilyen utókezelést. Jézus és az apostolok mindenféle betegséget gyógyítottak. Még halottakat is feltámasztottak. A gyógyítás nem a betegek hitén alapult. Ma azt mondják ezek a gyógyítók, hogy "azért nem gyógyulsz meg, mert nincs elég hited".
Napjaink gyógyítói nagyon-nagyon különböznek az Úrtól és az apostoloktól! Napjaink gyógyítói hamis próféták!
A karizmatikus mozgalom mindössze 113 éves, és az emberek figyelmét a szórakoztatás irányából ragadja meg. Amire igazán szüksége van az embereknek, az nem az, hogy a testük meggyógyuljon, hanem, hogy meggyógyuljanak a bűntől.
Meghallgatás
cimkék: hitgyógyítók, karizmatikus, nyelvek, Szent Lélek, Szellem, Charles F. Parham, csodák

« ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom