2014. július 16. szerdai igehirdetés


Wayne Snyder: A nyelveken szólás és a gyógyító mozgalmak
Igeszakasz: Máté 7:21-23
Amikor a rockzene megjelent, minden gyülekezet azt mondta, hogy ez szemét. Ma azok a gyülekezetek, akik nem használják az ún. "kortárs zenét", kisebbségben vannak. Ugyan ez igaz a karizmatikus mozgalomra is.
Sokszor azt találjuk meg, amit találni akarunk. Így van ez a nyelveken szólással, és a különféle "jelekkel" is.
A nyelveken szólás korábban csak a pünkösdistákra volt jellemző. Mára elterjedté vált mindenféle felekezetben. De nem ez a normális! 18 évszázadon keresztül senki nem szólt nyelveken, és a különféle egyéb jelek, extázis állapotok nem voltak ismerteke a keresztyének között. Mára ez a keresztyénség egyik elfogadott kifejezőeshköze lett.
Hatalmas különbségek vannak Jézus és az apostolok gyógyításai, az akkori és a mostani nyelveken szólások között! Pál nem gyógyított meg mindenkit, sőt maga is beteg volt, és Isten megengedte ezt.
A karizmatizmus a megtapasztalásra épül. Valamilyen élmény, érzékelés hatására "hisznek" az emberek. Nem pedig a teljes szívvel való engedelmességen.
"Szűnjél meg, fiam, hallgatni az olyan tanítást, mely téged arra visz, hogy a bölcsességnek igéjétől eltévedj." (Péld 19:27)
Meghallgatás
cimkék: karizmatikus mozgalom, hitgyógyítók, nyelveken szólás, jelek és csodák

«  ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom