2014. július 23. szerdai igehirdetés


Wayne Snyder: A megbocsátásról
Igeszakasz: Maté 18:21-35
Ha Isten elengedte a mi adóságunkat, akkor nekünk is meg kell bocsátanunk másoknak! A mi Isten előtti bűnünk sokkal nagyobb, mint bármilyen sérelem, ami bennünket ér!
Nem helyes úgy gondolkodni, hogy különböző bűn fokozatok vannak. Aki egy parancs ellen vét, az már teljesen bűnös! Helytelen úgy gondolkodni, hogy a nagyobb dolgokban engedelmeskedem, ezért nem baj, ha némely kisebbet megszegek.
A mi megbocsátásunknak is olyan nagynak kell lennie, mint amilyen Krisztus bocsánata mifelénk! Aki elrejti a gyűlöletet a szívében, az olyan, mint akinek hazug ajkai vannak! "Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát? Az a parancsolatunk is van ő tőle, hogy aki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is." (1Jn. 4:20-21).
Néha nem teszünk semmi rosszat, de az, amit velünk tesznek, arra indíthat bennünket, hogy nem Isten szerint reagálunk. Az én bűnöm az én válaszom volt, és nem az, amit én másnak tettem.
Meghallgatás
cimkék: adósá, bűn, megbocsátás, alázat, hála

«  ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom