2014. augusztus 3. vasárnapi prédikációk


Czentye Mihály: Lehetséges-e, hogy egy keresztyén a Sátán fennhatósága alatt járjon?
Igeszakasz: Efézus 2:2
Igen, ez lehetséges! De az a mi döntésünk.
5 módja annak, ahogyan a Sátán fennhatóság alatt járhatunk:
1) Gyakorlati ateisták vagyunk. Nem mondjuk ki, hogy nem hiszünk Istenben, de a cselekedeteinkkel, amit teszünk, vagy nem teszünk, ahogyan gondolkodunk, mégis ezt mutathatjuk. Akkor válunk gyakorlati ateistákká, amikor tudjuk, hogy Isten mit akar tőlünk, és mi azt mégis tudatosan elutasítjuk.
2) Amikor a gondolkodásunk humanista. Amikor magunkat szeretjük. Azt tesszük, ami nekünk a legjobbnak tűnik. A humanista gondolkodás szerint az ember a központja a világnak, és az ember magát alapvetően jónak tartja. Mi nem engedhetük meg magunknak, hogy máshogy szemléljük magunkat, mint ahogy Isten szemlél minket. "Csalárdabb a szív mindennél, és gonosz az; kicsoda ismerhetné azt?" (Jer 17:9). A szívünk a megtérésünk után is becsapható marad, azaz csalárd. Nem szabad rá hallgatnunk. Istenre kell hallgatnunk, Neki kell engednünk, hogy irányítsa az életünket, döntéseinket, nem önmagunkra!
3) Amikor az istenimádatunk ökumenikussá válik. Istentiszteletünknek a helyes tantéleken (doktrínákon) kell alapulnia! Istent azon a módon és alapon kell imádni, ahogyan Ő ezt kijelentette a Bibliában. Nem lehet Istent csak úgy "általában" imádni! Nem engedhetünk be magunk közé, nem vállalhatunk közösséget olyanokkal, akik nem helyes módon imádják Istent. Egy csepp méreggel a Sátán megfertőzheti az igazság óceánját! Az Istennel való közösség fontosabb a másokkal való közösségnél, ha azok nem az igazságban hisznek. Ne cseréljük fel a sorrendet: Szeresd az Urat, és szeresd felebarátodat. És nem fordítva!
4) Amikor az elsőbbségi sorrendünket a materializmus irányítja. Az anyagi dolgokra szükségünk van, de a kérdés, hogy a hangsúlyt hova helyezzük!
5) Ammikor okkult dolgoknak adunk helyet az életünkben. Vigyázni kell a passzív okkultizmussal is! Például amikor ilyesmit tartalmazó filmeket nézünk a tévében. Passzív okkultizmus a pszichológia is. Amikor egy hitetlen pszihológus tanácsaira hallgatunk Isten és az Ő Igéje helyett.

Engedd, hogy Isten uralkodjon az életeden! Akkor a Sátán hiába kopogtat, nem tud a befolyása alá vonni téged!
Meghallgatás
cimkék: Sátán, ördög, fennhatóság, járás, gyakorlati ateista, humanista, szív, gondolkodás, istenimádat, istentisztelet, materializmus, okkultizmus


Czentye Mihály: Mi Isten akarata a mi életünkre?
Igeszakasz: 2 Mózes 3:1-10
Az első dolog a SZENTSÉG. Nem találunk olyat a Bibliában, hogy Isten valakit is megbízott volna valamivel, aki bűnben élt, nem szetségben. Az első hívás, hogy hagyd magad mögött a bűnt, és élj tiszta életet!. Amikor Isten elhív, hogy szolgáljuk Őt, akkor mindig rámutat olyan dolgokra, amitől meg kell szabadulnunk az életünkben. Legtöbbször bűnös dolgokról van szó. Néha önmagukban nem bűnös dolgok, de azzá válhatnak, ha nem megfelelő elsőbbségi sorrend jellemzi az életünket. Isten soha nem lesz társa annak az embernek, aki bűnben él!
Amikor azt hiszed, hogy Istent nem érdekli a te életed, a te nyomorúságod, problémáid, akkor egy valami hiányzik az életedből: a hit. Amikor az életed tiszta, amikor folyamatosan az Úrral jársz, akkor nem fordulhat elő, hogy azt gondold, Isten nem törődik veled.
Isten mindig a legjobbat akarja nekünk!
Isten arra hív minket, hogy az Ő társai legyünk. Ehhez ismernünk kell Őt! Azért, hogy tudjunk Neki engedelmeskedni.
Nem kéri azonban Isten, hogy magunkra nézzünk!
Isten téged hív. Amikor engedelmeskedsz az Ő a hívásának, akkor soha nem fogsz megszégyenülni!
Meghallgatás
cimkék: szentség, tisztaság, elhívás, szolgálat, ismeret


« ElőzőÖsszes hangfelvétel Következő »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom