2014. szeptember 17. szerdai igehirdetés


Hoffman József: Bibliai jellemek: Káleb
Igeszakasz: Józsué 14:6:15
Úgy tartja a mondás, hogy a "történelem az élet tanítómestere", és mennyivel inkább igaz ez, ha az a történelem a Biblia lapjairól szól hozzánk. Mert így biztosak lehetünk benne, hogy az igazságot ismerjük meg, torzítatlanul. Sőt kendőzetlenül és kiszínezetlenül.
Róma 15:4-ben Pál azt írta, hogy "Mert amelyek régen megírattak, a mi tanulságunkra irattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vigasztalása által reménységünk legyen."
Három területen lehet Káleb példa előttünk:
- A teljes odaszánásban, ahogyan teljesen az Úrnak szentelte magát.
- A hitében, ahogyan mindvégig az Úrban bízott
- A kezdeményezőkészségében. A hit általi kezdeményezés egy olyan vállalkozás, amely az Úrra bízza az eredményt. Ebben is élen járt Káleb.
Káleb együtt harcolt a népével annak ellenére, hogy miattuk, az ő hitetlenségük miatt kellett 40 évet a pusztában töltenie. Káleb talán a legnagyobb hithős a Bibliában - de biztosan az egyik legnagyobb - hiszen talán neki kellett a legtöbbet várnia az Úr ígéretének beteljesedésére. Mégsem csüggedt el, nem vált keserűvé ez alatt az idő alatt. Sőt, bár 85 éves volt, mégis úgy ment a harcba, mintha még mindig csak 40 éves lett volna. Legyen Káleb követendő példa előttünk!
Meghallgatás
cimkék: Káleb, Józsué, engedelmesség, odaszánás, hit, kezdeményezés

«  2014.09.14Összes hangfelvétel 2014.09.21 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom