2014. október 12. vasárnapi prédikáció


David Potter: Sofoniás könyve 4.
Igeszakasz: Sofoniás 1:14-18
Bármilyen nehézséget nevezhetünk az Úr napjának abból a szempontból, hogy Isten fel akarja keltemi a figyelmünket, és azt akarja, hogy az ítéletre gondoljunk. Az Úr Napja a harag napja.
Nem lehet Isten haragjától megszabadulni sem úgy, hogy időben, sem úgy, hogy térben elkülönítjük magunkat attól!
Isten haragja félelmetes! Isten azt akarja, hogy féljünk! Ezért akarta, hogy ezek a versek benne legyenek a Bibliában. De a kegyelem fénye így annál fényesebben ragyog. Megtaláltad már Isten kegyelmét?
Meghallgatás
cimkék: háború, Úr napja, harag, kegyelem


David Potter: Az Úr ajándéka a gyermek!
Igeszakasz: Máté 18:1-10
A gyermekek értékesek!
Jézusnak volt ideje a gyermekekre, nem volt túlságosan elfoglalt.
A gyermeket fegyelmezni kell, erre pedig időt kell szánni! A gyermeknek meg kell tanulnia, hogy elfogadja a nemleges választ, panaszkodás nélkül!
Három nézet van a gyermekek természetével kapcsolatban:
1) Jean-Jacques Rousseau-tól eredő nézet: a gyermekek alapvetően jók, csak a társadalom később elrontja őket. A megoldás: felszabadítani a korlátokat, lehetőséget adni az önkifejezésre. A probléma ezzel a nézettel, hogy nem igaz.
2) John Locke-tól eredő nézet: a gyermekek tiszta lappal indulnak, bármire meg lehet tanítani őkwt. Amit akarunk, az lesz belőlük. E nézet szerint az ember problémájára a megoldás az oktatás. Hátránya: ez a nézet is téves.
3) Ágoston a Biblia alapján azt állította, hogy a gyermekek alapvetően bűnösök. Ez a helyes nézet! ha az ember alapvető természetéről akarunk pontos dolgokat megtudni, akkor az ember Alkotójához, Istenhez kell fordulnunk!

Istennek nincsenek unokái, csak gyermekei! Csak akkot lehetünk Isten gyermekei, ha személyes hitünk van Jézus Krisztusban!
Bűnösen születünk, bűnös természettel. Újonnan kell születnünk, hogy lehessen egy új, lelki természetünk!
Meghallgatás
cimkék: gyermek, ajándék, idő, Jean-Jacques Rousseau, John Locke, Ágoston, bűn, újjászületés

« 2014.10.05Összes hangfelvétel 2014.10.15 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom