2014. október 26. vasárnapi prédikációk


David Potter: Az Úr napja Sofoniás könyvében (5) - az alázatról
Igeszakasz: Sofoniás 2:1-3
Sofoniás célja nem az volt, hogy halálra ijessze az embereket, hanem, hogy "kiijessze" őket bűneikből. Isten nem azért ad nekünk részletes leírást az eljövendő ítéletről, hogy általánosan informáltak legyünk. Szeretne arra sarkallni bennünket, hogy ezt az ítéletet elkerüljük. Isten parancsolatokat ad nekünk, melyeknek engedelmeskednünk kell, hogy az ítéletet elkerüljük.
A mai korra jellemző, hogy az emberek elveszítették a szégyenérzetüket. Továbbá, hogy az embereknek arra van szükségük, hogy felismerjék önnön nagyszerűségüket, és ezért növelni kell az önbecsülésüket. Sok gonosz embernek nagyon nagy volt az önbecsülése (ld.: Hitler, Sztálin). A nagy önbecsülés miatt nincs szégyenérzetük az embereknek a bűneik miatt. Az emberek meghalnak bűneikben, mert magas az önbecsülésük.
Ha halogatjuk, hogy megbánjuk bűneinket még egy napig, akkor eggyel több nap lesz, ami miatt bánnunk kell a bűneinket, és eggyel kevesebb nap, amikor megbánhatjuk. Használd ki az időt! Ma van az alkalmas idő, ma van az üdvösség napja! (2Kor. 6:2)
Akkor bánhatjuk meg bűneinket, ha szégyeljük azt. Kell, hogy szégyenkezz a bűneid miatt, hogy ez ösztönözzön téged a bűnbánatra! Ehhez alázatra van szükség! Nem lehet valaki bűnbánó alázat nélkül! "Akik Istent ismerik, alázatosak lesznek, és akik ismerik önmagukat, nem lehetnek büszkék!"
Ahhoz, hogy megmeneküljünk, alázatosan kell Isten elé járulnunk! Felismerve, hogy amit érdemlünk, az a Pokol mindörökké a mi bűneink miatt. Ez a kulcs, ami kinyitja az üdvösség ajtaját. Hogyha alázatos hittel megyünk Istenhez. Bízva abban, hogy Jézus Krisztus halála és feltámadása az egyedüli dolog, ami meg tud menteni bennünket a bűn átkától, és ez elegendő arra, hogy bennünket megmentsen.
Az alázat a keresztyén élet alapja. Isten a kevélyeknek ellene áll, de az alázatosaknak kegyelmet ad!
Meghallgatás
cimkék: az Úr napja, önbecsülés, önérzet, bűn, megbánás, alázat


Ifj. Gadó Béla: Te merre mész? Lefelé vagy fölfelé?
Igeszakasz: Róma 12:16-21
A többi ember felé irányuló tisztességhez alázat szükséges! Ha így teszünk, senki nem tud valósan vádolni minket semmivel.
Meghallgatás
cimkék: indulat, büszkeség, kevélység, önteltség, egyetértés, alázat, tisztesség, békesség

« 2014.10.22Összes hangfelvétel 2014.10.29 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom