2015. március 22. vasárnapi prédikációk


[ Prédikációk ]


David Potter: Az Úr ítélete Sofoniás könyvében 11. A helyreállítás
Igeszakasz: Sofóniás 3:9-20
(Sof. 3:9) "Akkor változtatom majd a népek ajkát tisztává, hogy mind segítségül hívják az Úr nevét, hogy egy akarattal szolgálják őt."
A népek egyik nagy problémája, hogy beszédük nem tiszta. Gyakran mondják csak úgy kötőszóként "Istenem". Ezzel azonban hiába veszik fel Isten nevét, és így káromolják Őt. Vigyázzunk, hogy mi soha ne tegyünk ilyet! Ha ez jellemző ránk, kérjük az Urat, hogy tisztítsa meg a beszédünket!
Általában is az emberek beszéde trágár, istenkáromló. De még a művelt, "választékos" beszédű emberek szavai sem tiszták Isten előtt, ha beszédükkel nem dicsőítik Istent, és Neki hálákat nem adnak!
Előfordul, hogy valaki kimond valamit, amire gondolt, és aztán ezt mondja: "Uhh, ezt nem kellett volna mondanom". Jakab szerint a szív teljességéből szól a száj. A gond tehát nem ott kezdődött, hogy ez az ember kimondott valami nem helyénvalót, hanem azzal, hogy nem helyénvaló gondolatok voltak a szívében.

Amikor a Teremtőt úgy szolgálják, ahogyan kell, akkor ott lesz a Paradicsom.
Meghallgatás
cimkék: történelem, végidők, beszéd bűnei, isteni helyreállítás


Ifj. Gadó Béla: Nézni, de nem látni
Igeszakasz: 2Királyok 6:8,13-17
A lelki látásmód nem egyenlő a világi optimizmussal. Az optimista arra számít, hogy pusztán az ő pouitív várakozása elősegíti a dolgok kedvező kimenetelét. A lelki látásmód bizalom Istenben. Abban, hogy bármi is lesz, az Isten hatalma és irányítása szerint történik. A mennyei látásmód szerint élő ember nem abban bízik, hogy minden rendben lesz, hanem abban, hogy akármi is lesz, az Isten akarata szerint lesz. Ha isten kimenekedést ad abból a helyzetből, az jó lesz, de ha nem ad, akkor az úgy lesz jó, mert Isten mindig a legjobbat akarja nekünk. A legjobbhoz vezető pedig néha a mi szemszögünkből nehézségeken át halad. A lelki látásmód bátorságot ad. Nem úgy mint az optimizmus. Az optimizmus csak egy alap nélküli reménykedés. A mennyei látás alapja azonban Isten ígérete, mely változhatatlan és rendíthetetlen.
Ami "az embereknél lehetetlen, de nem az Istennél; mert az Istennél minden lehetséges." (Márk 10:27) Ha lelki látásmódunk van, akkor meglátjuk a problémából való kivezető utat.
"Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel." (Kolossé 3:2)
Uram, nyisd meg a szemeimet hogy lássak!
Ámen
Meghallgatás
cimkék: látás, bizalom, Isten, lelki mennyei látásmód, bátorság, optimizmus, Elizeus, odafelvalók

« 2015.03.15Összes hangfelvétel 2015.03.29 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom