2015. április 26. vasárnapi prédikációk


[ Vasárnapi iskola ]

David Potter: Milyen legyen a viszonyunk a zsidósághoz és Izrael államához?
Vizsgáljuk meg a Biblia alapján, hogy hogyan szemléljük a közel-keleti eseményeket.
Meghallgatás
cimkék: olajfa, Izrael, gyülekezet

[ Prédikációk ]


David Potter: A kiválasztottság alázatra buzdít, nem büszkeségre!
Igeszakasz: Sofóniás 3:10-20
Mi is büszkék lehetnénk a kiválasztásunkra. De nem büszkének kell lennünk rá, hanem éppen alázatosságra kell intsen!
Mi egy hajón lévő lázadó legénységhez hasonlóak vagyunk. A hajó tulajdonosát ás kapitányát egy mentőcsónakba tettük, és kitaszítottuk az óceánra, és elmentünk a saját utunkra. Elmentünk egy kikötőbe, ahol eladtuk a hajórakományt. Az árát pedig megtatottuk magunknak. Lehet, hogy néhányan kedvesek és jóságosak vagyunk egymáshoz, de akkor is lázadók és tolvajok vagyunk!
Azután bajok kezdenek lenni. Elkezdünk vitatkozni azon, hogy ki mekkora munkát végezzen a hajón. Ki mekkora részt kapjon a rakomány árából. Többféle megoldást kipróbáltunk már ezekre a problémákra, csak egyet utasítunk el következetesen: azt, hogy elmenjünk és viszahozzuk a hajó tulajdonosát és kapitányát, és visszaadjuk nekik az Őket megillető hatalmat és azt mondjuk, hogy mostantól ti uralkodjatok a hajón.
Ez a kép megmutatja nekünk, hogy milyen is a világ.
Nekünk is szól az üzenet: Ne félj! Isten veled van! Csak tedd a dolgod!
Miért?
(Sof. 3:17) "Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez neked."
Hasonló ez a János 3:16-hoz. Isten nem csak meg tud tartani, hanem meg is akarja ezt tenni!
Isten minket is kiválasztott, mint ahogyan Izraelt. Nekünk is tett ígéreteket. Az ezekhez vezető út azonban az alázaton át vezet!
Meghallgatás
cimkék: kiválasztás, büszkeség, alázat


David Potter: A hit győzelemre visz, a hitetlenség pedig vereséggel jár!
Igeszakasz: Zsidók 3-4, Zsolt 95
Hogyan viszonyul a hit az engedelmességhez? Milyen hatása van e kettőnek egymásra? Hogyan befolyásolja mindez az Istennel való kapcsolatunkat, végső soron az életünket?

A hit erkölcsi engedelmességhez vezet. Az engedetlenség a hitetlenségből fakad. A hitetlenség pedig egyre rosszabb lázadáshoz vezet. Ezek a hatások egymást erősítik. Minél kevésbé bízunk annál kevésbé vagyunk engedelmesek. És minél inkább engedetlenek vagyunk, annál inkább nem bízunk.
Az izraeliták nem hittek Istennek, ezért panaszkodtak és engedetlenek lettek Istennek.
Panaszkodni mindig könnyebb, mint örvendezni. Oszd meg az örömeidet, a félelmeidet pedig tartsd meg magadban! Ha vannak félelmeid, Isten elé vidd azokat, ne pedig nyilvánosan hirdesd! Mindenkinek vannak problémái, de összpontosítsunk a jó dolgokra!
A hitetlenség vereséggel jár. Fontos, hogy erősítsük egymást! Ha krízishelyzetbe kerülünk, ez azt igényli, hogy Isten mellett döntsünk!
Isten pedig nem csupán egy bizonyos idejű vakációt ígér, hanem örök nyugalmat minden szenvedés alól.
Amikor felszállunk Isten "kocsijára", tegyük le a terheinket, mert a kocsi elviszi azokat úgy is, ha nem tartjuk azt továbbra is a hátunkon. Sokan úgy szállnak fel Isten járművére, hogy a terhüket továbbra is a vállukon hagyják. Úgy tudunk belépni az Úr nyugalmába, ha Ő benne bízunk, nem saját magunkban!
Isten az Ő Igéjét használja, hogy rámutasson az életünkben lévő bűnökre. De az Ige nem csak rámutat, hogy milyenek is vagyunk, hanem ha komolyan vesszük azt, akkor megadja a problémáinkra a választ is. és az erőt is hozzá, hogy megváltozzunk!
Másokat becsaphatsz, de Istent nem csaphatod be! Az Ő Igéje rámutat, hogy milyen is vagy valójában!
Menj Jézushoz a problémáiddal! Legyél őszinte! Nála segítséget találhatsz! Éppen akkor, amikor arra szükséged van! Ne legyél hitetlen!
Miért gondoljuk, hogy az az élet nem lesz nehéz? Jézus azt mondta, hogy a hívők útja keskeny. A keskeny azt jelenti, hogy nem lesz könnyű!
Isten azt üzeni, hogy nehéz harcokat kell megharcolnunk, nehéz dolgokat kell megtennünk. Ez idő alatt mégis képesek leszünk Jézus Krisztusban megnyugodni. Ezt a fajta győzelmet akarja Isten nekünk adni.
Meghallgatás
cimkék: hit, hitetlenség, engedelmesség, engedetlenség, harc, problémák, győzelem

« 2015.04.22Összes hangfelvétel 2015.04.29 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom