2015. május 6. szerdai igehirdetés


Dwight Shultz: Önközpontú vagy Istenközpontú az értékrended?
Igeszakasz: Aggeus 1:1-8
Mit jelent az istenközpontú értékrend a keresztyén életben?
A babilonból visszatért zsidók felhagytak a templom újjáépítésével, és a saját otthonaikat építették helyette. Aggeus által ebben a Kr.e. 520. aug. 29-én keletkezett próféciában Isten meginti őket ezért, és felszólít az építés folytatására. Több dolgot megtanulhatunk ebből mi is. A lelki erőfeszítéseink során milyen nehézségekkel nézünk szembe, és hogyan reagálunk azokra?
Három kérdést kell megvizsgálni:
- Mi volt a probléma?
- Mi volt rá a megoldás?
- Hogyan reagáltak minderre?.
Ezekből mi is sokat tanulhatunk.
A probléma az önközpontú, és nem az Isten központú értékrend volt. Az értékrendünket az erőfeszítéseink tükrözik. Minek adunk prioritást? Ami elsőbbséget élvez az életünkben, az tükrözi az értékrendünket. Meg kell gondolnunk a mi útjainkat! isten meg tudja hiúsítani a mi önközpontú szándékainkat.
Lehet, hogy az életedet munkával és munkával töltöd, de nincs semmi előrehaladás. Lehet, hogy neked is rendbe kell hoznod az értékrendedet!
Nem csak elméleti síkon kell rendbehoznunk a gondolkodásunkat, hanem cselekednünk is kell! Azzal kell kezdenün, hogy megvalljuk a kudarcainkat, elismerjük, hogy hibáztunk. Utána pedig a megújított értkrend szerint kell cselekednünk.
Vizsgáld meg értékrendedet! Hozd az Istenével összhangba! Cselekedj e szerint!
Meghallgatás
cimkék: értékrend, prioritás, elsöbbség

« 2015.05.03Összes hangfelvétel 2015.05.10 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom