2015. augusztus 9. vasárnapi prédikációk


[ Vasárnapi iskola ]

Hoffman József: Az ökumenizmus bibliai vizsgálata 1. (38 p)
Igeszakasz: Gal. 1:10, János 17:21-23, 1Krón 18, Máté 18:6-7
Az ökumenizmus fő célkitűzése jelenleg nem másban látható, mint a Katolikus Egyház és a különböző protestáns és evangéliumi gyülekezetek közötti kibékülés. A kérdés az, hogy a Biblia buzdít-e erre az egységesedésre, vagy inkább az uralkodó korszellem, a maga pluralista felfogásával?
Az ökumenizmus forrásának, tartamának (hivatkozási alapjának) és következményeinek vizsgálata.

A tanítás teljes szövege hamarosan elolvasható lesz.
Meghallgatás
cimkék: ökumené, ökumenizmus, katolikus, protestáns, liberális, egység, igazság

[ Prédikációk ]


David Potter: Márk evangéliuma (8) (41p)
Igeszakasz: Márk 1:16-20
A tanítványság jelentése: követni Jézust!
Márktól sokat lehet tanulni arról, mit jelent Jézus tanítványának lenni.
Jézus követőjévé válni nem egy hirtelen elhatározás kérdése, hanem olyasmi, ami előtt gondolkodni kell! Különben kísértve leszünk rá, hogy később meggondoljuk magunkat. Az első 4 elhívott tanítvány sem akkor találkozott először Jézussal, amikor otthagyván foglalatosságukat és családjukat, követni kezdték Jézust.
Jézus arra hívja el ezeket a halászokat, hogy szakképzett tanítványokká váljanak. Hogy teljes időben, foglalkozásszerűen szolgáljanak neki. Mindenki el van hívva Jézus követésére, de nem mindenki van elhívva, hogy szakképzett, teljes idős munkás legyen. Mindenkinek teljes életében - idejében - szolgálni kell az Urat, de nem kell mindenkinek teljes idős munkásnak lenn az Úr szolgálatában.
Isten szuverén, és joga van megmondani nekünk, hogy mit tegyünk. Ha nem engedjük ezt meg neki, akkor ideje átgondolni, hogy mit jelent "megtérni" és "hinni"!
A halászat kemény munka, és kitartónak kell lenni. Gyakran előfordul, hogy nincs fogás. Ezért voltak megfelelőek a halászok Jézus számára, amikor emberhalászokká akarta tenni őket. Az evangelizálásban hasonló nehézségekkel találkozhatunk. A halászok nem lepődnek meg, és nem esnek kétségbe, ha alkalmanként nincs fogás.
Jézus követését meg kell tehát fontolni! De el kell jönnie egy pillanatnak, amikor elegendő információ áll már a rendelkezésedre, és kell hozzál egy döntést!
A tanítványoknak sok hibájuk volt. De erősségük volt a hűség és az engedelmesség. Még nem volt meg nekik a Szent Lélek, hogy segítse őket kitartani. Magukban bíztak, ezért elbuktak. De lépésről lépésre haladtak. Ma már nem úgy emlegetjük, mint 12 tanítvány, hanem mint apostolok.
Te hol állsz Jézus követésében? Teljes időben szolgálod Őt, attól függetlenül, hogy ez-e a foglalkozásod?
Teszel-e tanítványokká másokat is?
Meghallgatás
cimkék: tanítványság, tanítvány, követés, elhívás, engedelmesség


Ifj. Gadó Béla: Amit az Ige hallgatása előtt tenni kell (34p)
Igeszakasz: Jakab 1:19-22
"Nem véletlenül van az embernek két füle, és csak egy szája!" "A fül mindig nyitva van, de a nyelvnek egy fogsor áll ellen, hogy mindig beszéljen" Ezek nem véletlenek! Isten alkotta így, hogy zabolázzuk meg a nyelvünket. "Hallgatni arany!" és "Meghallgatni arany!" Halljuk és hallgassuk meg keresztyén testvéreink intését! Ha őket nem hallgatjuk meg, akiket látunk, hogyan hallgathatjuk meg Istent, akit nem látunk?
Legyünk aktív hallgatók!
Amikor (meg)hallgatás nélkül szólunk, akkor az gyakran önigazolás lesz és panaszkodás. Legyünk ezért gyorsak a hallásra és késedelmesek a szólásra!
Az Ige olvasása és hallgatása előtt vessünk el magunktól minden gonoszságot! Továbbá váljunk szelíddé: nyitottá, csendessé, befogadóvá!
Kérjük Istent az Ige hallgatása előtt, hogy tisztítson meg minket, és tegyen minket alkalmassá az Ige befogadására! Ha úgy érzed nem kapsz elég táplálékot az Ige olvasása vagy az igehirdetések hallgatása során, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy felkészítetted-e magadat az olvassottak ill. hallpttak befogadására!
Meghallgatás
cimkék: hallgatás, meghallgatás, önigazolás, panaszkodás, harag, tisztaság, szelídség, nyitottság, elfogadás

« 2015.08.02Összes hangfelvétel 2015.08.16 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom