2015. október 11. vasárnapi prédikációk


[ Prédikációk ]


Jim Wright: Hogyan szabadulhatsz meg a makacs bűneidtől (36p)
Igeszakasz: János 8:1-11
Sok keresztyén éli a legyőzöttek életét. Jézus azt szerené, hogy szabadok legyünk, és győzelmes életet éljük.
A bűnnek van következménye. A következmények árát gyakran meg kell fizetni. Ha egy öngyilkos leugrik a felhőkarcoló tetejéről, és lefelé zuhanva megbánja, amit tett, és bocsánatot kér Istentől, akkor Isten megbocsát neki. De a zuhanását nem állítja meg. A közvetlen következményét a bűnnek el kell szenvednie, amikor földet ér, és a teste meghal.
A bűneink lehetnek dédelgetett bűnök, melyektől nem akarunk megszabadulni. Alkudozni kezdhetünk Istennel, hogy teszünk ilyen-olyan dolgokat, csakhogy cserébe megtarthassuk a bűnünket. De Istennel nem lehet alkkudni! Isten azt mondja: szabadulj meg a bűnödtől! A bűn mindig el fog pusztítani téged, függetlenül attól, hogy mennyire kedves az neked.
A bűnünk lehet olyan, ami legyőz. Amiért bocsánatot kérünk, Isten megbocsát, de aztán újra visszamegyünk abba a bűnbe.
A saját erődből sosem tudod egyik féle bűnt sem legyőzni!
Nem lehet legyőzni, amíg Isten a győzelmet oda nem adja nekünk. Amíg a vágyat, hogy elhagyjuk a bűnt, Isten oda nem adja nekünk. Addig elbukunk. Isten nélkül elbukunk. De Vele győzhetünk!
Isten győzelmet fog adni! Nem akarja, hogy legyőzöttek legyünk.
Kiálts Istenhez, hogy adjon neked győzelmet! És Ő megadja neked!
Meghallgatás
cimkék: dédelgetett bűnök, legyőző bűnök, bűnbocsánat, győzelmes élet


Makura Lajos: A megújulás folyamata (54p)
Igeszakasz: 1 Móz 35:1-10
Megújulni az tud, aki egyszer már elfigadta az Úrat Megváltójának.
A megújulás úgy kezdődik, hogy Isten szól a bűnbe keveredett gyermekéhez, emlékeztetve őt a vétekre, amit elkövetett. A megújulás az, hogy a hívő reagál erre a felszólításra, és Isten segítségével megújítja az Úrral való kapcsolatát. Elhagyja a bűnét, megtisztítja magát, teljesíti ígéreteit, elvégzi, amivel az Úr megbízta őt. Még a megújulás sem lehetséges saját erőből.
"Monda pedig az Isten Jákóbnak: Kelj fel, eredj fel Béthelbe és telepedjél le ott; és csinálj ott oltárt amaz Istennek, ki megjelenék neked, mikor a te bátyád Ézsaú előtt futsz vala." (1Móz 35:1)
Jákób tisztelte Istent ott is, ahol volt, de rossz istenképe volt. Ezért mondta neki Isten, hogy amaz Istent tisztelje, aki megjelent neki, ne azt, akit elképzelt magának. Nekünk is a valóságos Istent kell tisztelnünk, nem egy olyat, akit magunk gyártunk magunknak a képzeletünkben, akinek aztán könnyedén megfelelhetünk.
Minden, tárgy, személy, hobbi, tevékenység, eszme, hiedelem, ami fontosságban megelőzi Istent az életedben, az bálvány. Először is távolítsd el ezeket az életedből. Ez az első a megújulásban, amire Isten felszólít.
A második, hogy tisztítsd meg magad. De magunktól nem tudunk megtisztulni. Jézus Krisztus vére tisztít meg bennünket a bűntől. Ha ismét beszennyeződtünk, újra Jézushoz kell mennünk, hogy mosson meg bennünket.
Kevés olyan keresztyén van, akit élete során nem környékez meg a bűn, és nem bukik el. Nem az az igazi baj, ha valaki elbukik, hanem, ha eltitkolja, és nem bánja meg, vallja meg, hanem tovább cipeli. Isten addig nem tud megáldani (nem tudja áldását adni), amíg rejtett bűn van az életünkben!
Jákób nem csak döntést hozott a megújulásra, hanem ki is vitelezte a döntését.
Újítsd meg az Istenbe vetett hitedet!
Meghallgatás
cimkék: Megújulás, bűnvallás

« 2015.10.07Összes hangfelvétel 2015.10.14 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom