2016. július 31. vasárnap


David Potter: Isten tulajdonságai - Isten mindet lát (Mindentudás) (41p)
Igeszakasz: 
Isten mindentudó. Isten ismeri saját magát, és minden más valódágos és lehetséges dolgot. Mindezeket tökéletesen tudja, és azonnali módon. Nincs szüksége semennyi időre, hogy valamely adatot, ismeretet előkeressen a "memóeriájából". Még a leggyorsabb számítógépnek is kell valamennyi idő, míg egy adatot előhoz a memóriából. Istennel ez nem így van. Ő mindent tökéletesen és azonnal tud.
Jób 37:15 Isten tudása teljes, tökéletes.
Zsolt 147:5 Isten tudása végtelen.
Zsid. 4:13 Isten tud mindenről, ami létezik, ami valaha létezett, és ami ezután létezni fog. Ézs. 46:9-10
Máté 10:30 Isten tudása részletekbe menő. Minden dolog minden apró részletét ismeri. Zsolt 147:4
1Sám. 23:11-13 Isten minden lehetséges dolgot is tud, amelyek nem válnak valósággá. Isten meg tudja mondani, hogy mi történt volna, vagyis minden egyes döntés lehetséges kimenetelét is ismeri.
Miért fontos nekünk, hogy Isten mindent tud és mindent lát?
Az a képes beszés, hogy "Isten lát" minket azt jelenti, hogy ismer bennünket. Tudatában van a bűneinknek is. 2Krón. 16:9
Azonban Isten figyelése nem negatív. Isten nem azért figyel, hogy találjon bennünk valami bűnt, amit megbüntethet. Hanem azért figyel, hogy meglásson valamit, amiért megáldhatna minket!
Istent nem lehet becsapni! Előtte hiába tettei magát másnak valaki, mint amilyen valójában.
Meghallgatás
cimkék: Isten, tulajdonság, mindentudás, ismeret, látás


David Potter: Márk evangéliuma [34] - Bemerítő János halála II. (37p)
Igeszakasz: Márk 6:21-29
Heródes eleinte szívesen hallgatta Bemerítő János prédikációját. Tudta, hogy megítéli a cselekedeteit, amit mond, de mégis tetszett neki, amiről beszélt.
Amikor azonban gyávának bizonyult a döntő pillanatban, és levágatta János fejét, soha többet nem kapott lehetőséget, hogy hallja Isten szavát. Amikor Jézus előtte állt a kihallgatása során, egy szót sem szólt hozzá.
Aki durván visszautasítja Isten közeledését, ahhoz lehet, hogy többet nem szól Isten, és nem kap több lehetőséget a megtérésre.
Heródes és családja olyan volt, amilyenek sokan manapság is lenni akarnak: gazdag, híres, befolyásos. De nézd meg, hogyan ért véget az életük. NEM ÉRI MEG!
Meghallgatás
cimkék: Jézus, Heródes, Heródiás, Bemerítő Keresztelő János, lefejezés


David Potter: Remény és bátorítás Zakariás könyvében (40p)
Igeszakasz: Zakariás könyve
A Babilonból visszatért zsidók sok nehézséggel néztek szembe. Isten Zakariás látomásai által bátorította őket, megmutatva nekik, hogy milyen jövőt tervezett a számukra.
Mi, keresztyének is tudatában vagyunk a körülöttünk lévő sok gonoszságnak. Ha tudatában vagyunk azonban Isten hatalmának, akkor belekapaszkodhatunk abba, és tudhatjuk, hogy ami most romokban áll körülöttünk, az egykor virágozni fog.
"Annak okáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek föl, És lábaitokkal egyenesen járjatok, hogy a sánta el ne hajoljon, sőt inkább meggyógyuljon." (Zsid 12:12-13)
Ne tettesük azt, hogy minden csodálatos. De a szemeinket Istenen kell tartanunk, az Ő céljai alapján kell dolgoznunk. Ha így teszünk, osztozni fogunk majd az Ő dicsőségében, ahogyan az Ő nyomorúságaiban is osztozunk.
Meghallgatás
cimkék: Isten, ígéretek, Zakariás, Jóshua, remény, bátorítás

« 2016.07.24Összes hangfelvétel 2016.08.03 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom