2016. november 13. vasárnap


David Potter - Márk evangéliuma [44] Kicdoda Jézus? (31p)
Igeszakasz: Márk 8:14-21
A farizeusok kovásza a törvényeknek való gépies engedelmesség annak feltételezésével, hogy ez elég az Istennel való helyes kapcsolathoz.
Heródes kovásza abban viselkedésben nyilvánult meg, hogy fontosabb volt számára a saját vágyainak betöltése az Istennek való engedelmességnél. Ami megnyilvánult pl. az unokahúgával való házasságában is. Heródes számára a legfontosabb az élet élvezete, a gazdagság és a hatalom volt.
Más szempontból a farizeusok nézete Jézusról az volt, hogy az ördög erejével űzi ki a gonosz lelkeket. Heródes nézete Jézusról az volt, hogy Bemerítő János támadt fel a halálból. Mindkettő nézet helytelen Jézusról! Jézus több mint ember. Jézus az Isten ember! A farizeusok és Heródes a legalapvetőbb kérdésben tévedtek. Kicsoda Jézus Krisztus?
Hagyj fel azzal, hogy az anyagi dolgokon aggodalmaskodsz! Gondolkodj azon, ami a legfontosabb! Ami a legfontosabb, az lelki dolog. Ée ezek közül a legfontosabb a kapcsolatod Jézussal! Szereted őt? Ő a te barátod? Tőle függsz?
Meghallgatás
cimkék: Biblia, Jézus,


Ifj. Gadó Béla - Mi az igazi siker? (28p)
Igeszakasz: 
Az igazi siker nem anyagi dolgokban mérhető.
Az ÓSZ-ben a "jó szerencsés" a "sikeres" megfelelője. A sikeresség az Úr általi áldásokat jelentette. Akkor volt sikeres valaki, ha az Úr akaratában maradt, engedelmeskedett Isten parancsolatainak.
A siker titka hűség Isten iránt. Ha eltávolodunk Istentől, és ezért sikertelenekké válunk, vissza kell térnünk Istenhez.
Meghallgatás
cimkék: siker, szerencse, áldás

« 2016.11.09Összes hangfelvétel2016.11.20 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom