2016. december 4. vasárnap

David Potter: Isten hosszútűrése (36p)
Igeszakasz: 2 Péter 3:9
A küzdelmünk a bűnnel nem ér véget a megtérésünkkor. Sőt, igazából ekkor kezdődik. Mivel Isten hosszútűrő, nem ítél el bennünket azon nyomban, amikor ezt kiérdemelnénk. Ez Isten irgalmának egyik aspektusa.
Ha nem vagy hosszútűrő, akkor a Szent Lélek nem dolgozik az életedben. Mert ellenálhatsz Neki.
A hosszútűrést, egymás elszenvedését örömmel kell tennünk! A hosszútűrésnek jó hozzáállással kell járnia és örömmel!
Amikor Isten először szembesített a bűnöddel, akkor talán küzdöttél vele. De Isten hosszútűrő volt veled. Ezért neked is türelmesnek kell lenned mások bűnei láttán!
Meghallgatás
cimkék: hosszútűrés, türelem


David Potter - Márk evangéliuma [47] Jézus az Isten szerinti gondolkodásra tanít (32p)
Igeszakasz: Márk 8:31-33
Jézus emberfiának nevezi magát és megjelenti szenvedéseit. Majd meginti Pétert, amikor az a Sátán által vissza akarja tartani ettől.
Próbáltad már Istennek megmagyarázni: "Isten, te ezt nem érted jól! Hadd magyarázzam el a dolgokat! Ez nem lesz jó, ahogyan te mondod! Majd én elmondom, mit kellene tenned!" Ez lehetséges? Péter mégis ilyesmivel próbálkozott. Péter a többiek nevében is szólt, mint szószólójuk. Péter feddésére Jézus is feddéssel felel. A Sátán péteren keresztül ugyanúgy kísértett, mint korábban is: "megszerezheted a királyságot a kereszt nélkül".
A világ szerint meg lehet szerezni dolgokat szenvedés (erőfeszítés) nélkül. Ami még ennél is fontosabb: a bűnnel van problémánk. Ez a probléma annyira súlyos, hogy azt érdemeljük általa, hogy a pokolban szenvedjünk örökre. Csak Isten Fiának áldozata árán van menekülés ebből a problémából. Ez nem népszerű nézet. Akkor sem volt, és most sem az. Kinek hiszel? A Sátánnak, aki Péter nevében szól, vagy Jézusnak, aki a saját nevében szól?
Meghallgatás
cimkék: Biblia, Jézus, Messiás, emberfia

« 2016.11.27Összes hangfelvétel2016.12.07 »

Ha a hallottak felkeltették az érdeklődésedet, látogass el hozzánk, hívj bennünket, vagy írj a Vendégkönyvbe

left column bottom