A Pécsi Biblia Baptista Gyülekezet Vendégkönyve

Biblia Baptista Gyülekezet Pécs | Vendégkönyv megtekintése | Írok a vendégkönyvbe

Oldal megjelenítése: 1/3. Oldalak száma: 1 2 3

Szerző: Üzenet:
Név: varga zoltan
E-mail cím: zola67@gmail.hu

 

Privát üzenet. Kattints ide a megtekintéshez.


Beküldve: 2016. Dec. 4. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Tar László Péter
E-mail cím: tarlaszlopeter@freemail.hu
Tisztelt cím!
2014.dec.7. Prédikációk cím alatt olvastam a következő gondolatot: "Ahol a bor áldások között szerepel, ott mindig alkoholmentes szőlő vagy más gyümölcsitalt kell érteni alatta."
Ez a gondolat véleményem szerint nem biblikus. Elsőként azért nem mert a gyümölcslé és a bor két különböző dolog. Másrészt a kánai menyegzőnél a násznagy ezt mondja: "Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat." Tehát a jó bortól, amit Jézus csodatétele után ittak, meglehetett részegedni, bár egyértelmű, hogy Jézus áldásként és nem részegeskedés céljából tette a csodát. Hogy valami áldás vagy átok, az sok esetben függ a mennyiségtől. Ez különösen igaz például gyógyszerek esetében, de igaz az internetezésre, a sportra és az élet szinte minden területére. Még egy bibliai helyet had említsek, ahol biztosan alkohol tartalmú bort dicsér Jézus: Lk.5, 39: "Aki óbort ivott, az nem akar újat, mert ezt mondja: Az óbor a jó" Az óbor nem lehet alkohol nélküli ital, hiszen a gyümölcslé már kis idő után is erjedésnek indul, ez különösen igaz a meleg éghajlatú területekre, mint pl. Izráel.
Természetesen egyetértek azzal, hogy a részegeskedés méltatlan a keresztyénekhez és bűn, de a bort bizony áldásként adja az Úr, az már más kérdés hogy, ha az áldással nem úgy élünk, ahogyan azt Isten várja, akkor átokká lehet. Ilyen lehet például a házasság is.

Bibliabaptista válasz: Kedves Péter!
A borral kapcsolatos tanítás elolvasható az alábbi helyeken:
http://www.letkerdeseink.hu/index.php /a-keresztyen-es-a-bor-1-osz.html
http://www.le tkerdeseink.hu/index.php/a-keresztyen-es-a-bor-2-u sz-1.html
http://www.letkerdeseink.hu/index.php /a-keresztyen-es-a-bor-3-borivas-mertekkel.html
Itt megtalálható az is, miért nem alkoholtartalmú borokról van szó az említett két példában.
Üdvözlettel: Hoffmann József, Biblia Baptista Gyülekezet


Beküldve: 2016. Nov. 12. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: "Egy olvasó"

 

Privát üzenet. Kattints ide a megtekintéshez.


Beküldve: 2016. Mar. 5. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Zilai Olga
E-mail cím: zilaiolga@gmail.com
Köszönöm Önöknek a reinkarn***óról szóló magyarázatot a biblia szemszögéből nézve. Sok ismerősö van,akik már egem is majdnem félre vezettek,ezzel a mesével.Köszönöm Istennek,hogy nem engedte,és ide vezetett az Önök oldalára. :-) Gyülekezetet keresek,mert itt kint nem vagyok biztonságban. Sok sikert a munkájukhoz! Tistelettel:Zilai Olga
Beküldve: 2016. Mar. 2. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Zoli
E-mail cím: guru28@freemail.hu
Köszönöm a válaszokat, a szombat kérdését sikerült rendeznem magamba. A karácsonyt még nem teljesen, nem értem mit keres a fenyőfa csillaggal a tetején az imatermekbe... de majd ezzel is megbékélek, tudom nem ez a lényeg. A pokol kérdését nem jól tettem fel, de látom, hogy az "örök" szó a bibliába nem egyforma időegséget jelent: korszakokat, időszakokat, vagy ténylegesen végtelen időt jelent. Hiszem hogy az ítélet igazságos lesz.
Az Úr áldja meg a szolgálatotokat.
Beküldve: 2015. Oct. 7. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Sandor
E-mail cím: guru28@freemail.hu
Köszönöm a választ, szerintem ez így nálam is rendben van. :-)
Még három kérdés fogalakoztat, amit nem igazán értek:
1. miért ünnepeljük Jézus születését Karácsonykor, amikor tudjuk, hogy Ő Ősszel született, és karácsony napján dec.25-én eredetileg a Nap istent imádták a pogányok..... Tudom hogy anno az volt a cél, hogy az akkor ünneplő pogányok áttérjenek...
2. Az mennyire helyes, hogy vasárnap tartjuk a nyugalom napját Szombat helyett, amikor ez ráadásul "kőbe" van vésve és ugye a törvény nem lett eltörölve. Jézus is szombaton tanított a zsinagógákba....
3. A Pokol a gonoszok számára fenntartott örök kínszenvedést jelenti-e?

A válaszokat előre is köszönöm.

Bibliabaptista válasz: Kedves Sándor!

1) Ami bizonyos, hogy Jézus születésekor nem tél volt, különben a pásztorok nem lettek volna kint a mezőn. Jézus születésének megünneplésére nem tartalmaz kijelentést az Újszövetség. De nem is tiltja. Mivel a pontos dátumot nem ismerjük, lényegében mindegy, mikor ünnepeljük meg. Nem az a fontos ugyanis, hogy MIKOR született Jézus, hanem, hogy MEGSZÜLETETT! Nincs értelme változtatni a már megszokott dátumon. Az sem lényeges ma már, hogy egykor mit ünnepeltek ezen a napon. Senki nem gondol ma már Karácsony kapcsán a régi pogány ünnepre. Sajnos Jézusra is egyre kevésbé...
2) A keresztyének nem tartanak vasárnapot! Az volna a kívánatos, ha ki teljesen ki is iktatnánk a szótárunkból a "vasárnapot tartani" fogalmat. A vasárnap NEM keresztyén szombat! Nem helyezte át senki a szombatot vasárnapra, a két napnak semmi köze egymáshoz! A szombat a Törvény része volt, azonban a Törvény már nincs érvényben. A Törvény vége Krisztus... (Róm 10:4)
Jézus szombaton tanított a zsinagógában, mert a zsidók szombaton voltak a zsinagógában. Ma a tanárok hétfőtől péntekig tanítanak az iskolákban. Miért? Mert a gyerekek is ekkor vannak az iskolában.
Bővebben írtam erről itt: http://www.letkerdeseink.hu/index.php/toerveny-vag y-kegyelem.html
Illetve David Potter lelkipásztor tanított erről nemrégiben. Meghallgatható a honlapunkon a "Tanítások hangfelvételei" oldalon a Vasárnapi iskolai tanítások között "A keresztyén és a Törvény 1-2" címmel.
3) Igen, a Pokol a meg nem tért emberek számára az örök szenvedés helye. Konkrétabban a Pokol az, ahova most kerülnek a hitetlenül meghaltak. Ez is szörnyű hely, azonban az idők végén a Pokolban lévő lelkek is feltámadnak ítéletre, majd ezután a Tűznek tavába kerülnek örök szenvedésre.

Remélem válaszaim kielégítőek voltak!
Áldja meg az Úr!
Hoffman József


Beküldve: 2015. Sep. 29. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Sandor
E-mail cím: guru28@freemail.hu
Szia!
"hogy az újszövetség írói Jézus Krisztust Istennek és az Atyával egyenlőnek tartották."
Erről talán érdemes Jézust is "meghallgatni", nem?
Hogy Ő az atyával egy volt, az nem azt jelenti, hogy egyenlőek! Jézus sosem mondott ilyet, még ha Pál /Fil. 2.6/ utalt ilyesmire. Hiszem a Szentháromságot, de nálam a sorrend még mindig megvan, Atya, Fiú, Szentlélek. És véleményem szerint ha nem hangsúlyoznánk, hogy egyenlőek,/Babtista hitvallásba se olvasok ilyet/ talán mások is jobban megértenék a Szentháromság titkát, ill. nem tudnák támadni.
Én így látom. és Te?

Bibliabaptista válasz: Kedves Sándor!
Mint a kapcsolattartásért felelős tagja a gyülekezetnek válaszolok a hozzászólására, melyet köszönettel fogadtunk.

A Szentháromság titkát teljes mértékben senki ember nem tudja megérteni. Mert Isten útjai, gondolatai, és egész lénye sokkal magasabb annál, mintsem mi azt felfoghatnánk. Támadni pedig fogják a Szentháromságot, attól függetlenül, hogy mennyire jól igyekszünk azt a részét megmagyarázni belőle, amit Isten kijelentett róla. Ez pedig az ember gonosz szíve miatt van.
Persze igyekezhetünk, hogy körültekintően magyarázzuk, amit az Ige tanít a Szentháromságról, hogy pontatlan fogalmazással ne adjunk támadási felületeket. Mivel egyikünk sem tökéletes, előfordulhat, hogy mégsem sikerül ezt elég jól tennünk.

Jézus olyan tekintetben egyenlő az Atyával, hogy Ő is Isten (Jn. 5:18). Jézus nem az Atya, és az Atya nem Jézus! Ők különböző személyek, akik a Szent Lélekkel együtt az Egyetlen Isten. Az Atya feje a Krisztusnak, de nem olyan értelemben, hogy nagyobb istenségére nézve. Az Atya és a Fiú egyenlőek hatalmukat és minden isteni tulajdonságukat tekintve. Ahogyan a férfi feje az asszonynak, az sem jelenti azt, hogy a férfi felsőbbrendű az asszonynál (1Kor 11:3). A fej azt jelenti, hogy a férfié a vezető szerep. De csak ennyi. Amúgy férfi és nő egyenlőek, egyformán emberek. Ugyanez vonatkozik az Atya és Jézus Krisztus kapcsolatára is.

Ahogyan tehát a "Isten-e Jézus Krisztus?" című cikkből egyébként úgy vélem világosan kiderül, az ÚSZ írói nem olyan értelemben tekintették Jézus Krisztust Istennel és az Atyával egyenlőnek, hogy ők ugyanazon személyek lennének, hanem istenségükre nézve tekintették őket egyenlőnek. Ahogyan mi a férfit és az asszonyt egyformán embernek tekintjük.
Ha nem hangsúlyozzuk, hogy az Atya és a Fiú egyenlőek, tehát egyformán Istenek mindketten, akkor ez oda vezethet - és vezet is -, hogy némelyek elutasítják Jézus Krisztus Istenségét, és teremtménynek tartják Őt. Egy teremtmény viszont nem tud megváltani bennünket bűneinkből, erre csak maga Isten képes. Ez a feladatot Isten mindig magánál tartotta, a teljes üdvtörténet során. Nem adta ki "alvállalkozónak" egy általa teremtett lénynek. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy Jézus és az Atya Istenségükre nézve egyenlőek, de fenntartva azt is, hogy személyükre nézve viszont különbözőek.
Mi így látjuk ezt.

Üdvözlettel:
Hoffman József


Beküldve: 2015. Sep. 27. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Benji
E-mail cím: xobenjiox@euromail.hu
Szia(sztok) 13 éves vagyok szeretem az ÚR Jézust és szeretnék a mennybe jutni sokat segittetetek ezzel. köszönöm :)
Beküldve: 2015. Aug. 11. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Sándor
Kedves Testvérem!

Nagy haszonnal és érdeklődéssel olvastam a Jézus Istenségét János evangéliuma alapján tárgyaló részt.

Iszonyú nehéz harcaim vannak egy Jehova-tanú kollégámmal, akit nagyon kedvelek, de bosszant és elrémiszt a hályog a szemén.

Az elmúlt hetekben - hogy segíthessek neki megtérni Krisztushoz - rengeteg igét, bibliamagyarázatot, fordításelméletet olvasgattam, sőt még magyar lábjegyzetes görög újszövetség-elemzésbe is kezdtem, hátha. :)

Néha hasztalannak érzem, néha megfáraszt ez a misszió, de erőt merítettem ebből az írásból. Nagyon hasznos volt és informatív!

Köszönettel:
Sándor
Beküldve: 2015. May. 7. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  
Szerző: Üzenet:
Név: Bibliabaptista
E-mail cím: info@bibliabaptista.hu
Kedves Mónika!
Talán nem én leszek az első, aki felhívja a figyelmét a gonosz lelkek általi befolyásoltság veszélyeire. Ha így van, ha nem, kérem fontolja ezt meg alaposan! Ez nem játék! Aki ebben téved, aki itt enged a becsapásnak, annak ez az egész örökkévaló sorsára lesz hatással!

A szellemi világban vannak gonosz lelkek, bukott angyalok, vagy más néven démonok. Isten nem zárta el előlünk ezt az információt, hanem világosan kijelentette a Bibliában. Ezek a lények pedig képesek elhitetni az embereket! Az elhitetés még nem jelent megszállottságot! Egyik ember is be tudja csapni a másikat valamely ügyes csalás segítségével. A csalás azt jelenti, hogy igaznak hitet el valaki olyan dolgot, ami nem az. Gyakran a becsapottak nem szívesen ismerik be mások, de még önmaguk előtt sem, hogy átverték őket. Nem kell tehát egy démonnak megszállva sem tartania valakit ahhoz, hogy hamis tapasztalatokat sugalmazva eltérítse gondolkodását az igazságtól.

A démonok felette állnak az időnek. Léteztek az egész emberi történelem folyamán. Tudnak olyan képzeteket létrehozni az emberben, amelyek régmúlt idők eseményeivel, helyszíneivel kapcsolatosak. Ez nem azt jelenti, hogy az adott ember volt jelen ezeken a helyeken egy előző életében, hanem csak azt, hogy az adott démon volt ott, és most mint saját tapasztalat sugallja ezt az adott embernek. "Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magukat az igazság szolgáivá; akiknek végük az ő cselekedeteik szerint lészen." (2Kor 11:14-15)
Azért nagyon veszélyes egyéni megérzésekre, belső tapasztalatokra hagyatkozni, mert nem lehet tudni, hogy HONNAN erednek ezek a tapasztalatok. A Sátán és démonai képesek úgy hatni ránk, hogy amit ők sugalmaznak, azt mi a saját megérzéseinknek, belső gondolatainknak higgyünk. Taktikájuknak pedig része az is, hogy hasznos dolgokat sugalmaznak az embernek, ami látszólag segít neki és másoknak. A Sátán nem olyan földhözragadt, mint mi emberek. Mi hajlamosak vagyunk a dolgok jóságát és hasznosságát csak földi, evilági szempontból szemlélni. Amilyen például egy ön által is említett gyógyulás, kapcsolatok javulása, anyagi helyzet rendeződése stb. De ezek csak taktikai húzások a fő cél, az Élő Istentől való távoltartás érdekében. Mit ér az, ha meggyógyul valaki egy betegségből, ha javul az életminősége bármilyen formában, ha aztán a lelke elkárhozik? "Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk 8:36)

Kell ezért egy abszolút mérővessző, az igazságnak egy mozdíthatatlan alapköve, amelyhez minden megérzést, gondolatot hozzámérhetünk. Teljesen egyértelműen ez nem lehet emberi eredetű, hanem Istentől kell származnia. Isten a Mindenható, Ő minden tudás, ismeret, bölcsesség forrása és szerzője, csak a Tőle eredő kijelentésben bízhatunk meg úgy, mint a tökéletes igazságban. Mindent egybevetve egyedül a Biblia az, amelyben Isten kijelentette az Ő igazságának azt a részét, amelyet nekünk ismernünk kell. Mindent a Bibliával kell tehát összevetnünk!

Talán mondanom sem kell, hogy a Biblia nem támasztja alá az ön által elmondott módját az Istennel való kapcsolatnak. Ez nem az én véleményem. A Biblia mondja ezt! Nem toleranciahiányról van tehát szó részemről/részünkről, hanem egyszerűen csak ez a Biblia kijelentése. Mi pedig azért vagyunk Biblia Baptista Gyülekezet, mert meggyőződéssel hisszük, hogy a Biblia, és CSAK a Biblia az Istenről szóló igazság forrása. Nem vonjuk kétségbe, hogy Isten szólhat egyénileg is az emberekhez Szent Lélek által, de azt igen, hogy ez ellentmondana a Bibliában már kijelentett dolgoknak! Márpedig az ön által elmondott tapasztalatok nem egyeztethetők össze a bibliai kijelentésekkel. Következésképpen nem eredhetnek Istentől. Ha pedig nem Tőle vannak, nem sok más lehetőség van rá, hogy honnan származhatnak.

Nagyon jól tudjuk, hogy az ördög tőréből nem könnyű szabadulni. Csak az Úr Jézus által, a Szent Lélek erejével lehetséges. Azonban még a Szent Lélek sem győz meg senkit az akarata ellenére. Amennyiben biztos akar lenni benne, hogy az Igazság oldalán áll-e, a legjobb, amit tehet, hogy kérje Istent, hogy adjon önnek világosságot. És adjon is rá esélyt, hogy megtegye! Ha olvasta már, ha nem, kezdje el megint olvasni a Bibliát! Javasolt János Evangéliumával kezdeni. Ne a sorok közötti tartalmat keresse, hanem azt, amit a szöveg maga mond önnek. Ha így tesz a Szent Lélek bizonnyal meg fogja mutatni önnek az igazságot. Nem tudom, a világ mely pontján él jelenleg, de javaslom, keressen egy bibliahű gyülekezetet, ahol további segítséget kaphat. (Ebben segíthetünk, ha szeretné). Persze mindez csak akkor él, ha fel- és elismeri, hogy van szüksége segítségre. Kívánjuk, hogy az Úr legyen az ön megsegítője! Hiszem, hogy nem véletlen, hogy önt ide, erre a weboldalra hozta Isten. Bízom benne, hogy ön is felismeri ezt, és nem lesz mindez hiábavaló!
Áldja meg az Úr!
Hoffman József
Beküldve: 2015. Mar. 4. Üzenet törlése  Válasz az üzenetre  IP cím megtekintése  

Oldalak száma: 1 2 3

left column bottom