Közelgő események

Az esemény kezdetéig hátralévő idő:

Üdvözöl a Biblia Baptista Gyülekezet

Bemutatkozás

Gyülekezetünk rövid története.

A pécsi Biblia Baptista Gyülekezet 1995 májusában alakult meg Jim Knies misszionárius lelkipásztor gyülekezet plántáló munkájának eredményeképpen. Az első istentiszteleteket a lelkipásztor nappalijában majd a Belvárosi Általános Iskolában bérelt egyik tanteremben tartotta a gyülekezet. Ezt követően a Csontváry utcába költözött a közösség. Imaházunk 1998 óta a Rózsadombon található. Jelenleg a gyülekezet lelkipásztora Makura Lajos. Misszionáriusunk Oláh Gedeon 2008-ban Nagykanizsán megalapította a Világítótorony Baptista Gyülekezetet. Kiss Zoltán pedig 2016 kezdett gyülekezetplántálásba Óbudán, majd 2017-ben megalapította az Életvíz Baptista Gyülekezetet.

Kik a baptisták?

A baptisták nem egy vallásalapítóra vezetik vissza hitüket, hanem a Bibliára. A 17. században kezdték őket először baptistáknak nevezni. Azonban a történelem során mindig is voltak olyan csoportok, akik baptista hitelveket vallottak. A baptisták hiszik és gyakorolják a Bibliát és számukra a Szentírás az igazság egyedüli mércéje és a legfontosabb útmutató az élethez. A baptisták hiszik, hogy Isten előtt mindenki egyenlő. Nevük a görög baptidzó szóból ered, amely bemerítést, alámerítést jelent jelent. Az Újszövetségben és sok évszázadon át evvel fejezték ki nyilvánosan az emberek a Jézus Krisztusba vetett hitüket. A baptisták számára mégsem ez a legfontosabb tanítása a Bibliának, hanem az, hogy egyedül a Jézus Krisztusba vetett hit által lehet örök életünk és bűnbocsánatunk.

A Bibliáról

A Biblia Isten szava és ezért az élet útmutatója minden ember számára. A Bibliát körülbelül 1600 év alatt írta Isten felügyelete alatt valamivel több mint 40 különböző ember. Isten gondoskodott a Biblia megőrzéséről is. A Biblia volt az első nyomtatott könyv, ma pedig a világon a legtöbb nyelvre lefordított könyv. A Biblia a legátfogóbb történelemkönyv, mert az egyetlen könyv, amely a világ teremtésétől a világ végéig tartó időszakot felvázolja előttük. A régészet rengeteg lelelte igazolja a Biblia állításainak és a bibliai próféciák beteljesedésének valódiságát. A Biblia nem természettudományos céllal íródott, de nem mond ellent semmilyen természettudományos törvénynek. (A csodák - természetükből adódóan - értelemszerűen kivételek.) A Biblia az a könyv amelyből megismerhetjük Istent, mert ebben a könyvben Isten mondja el, hogy milyen is Ő valójában és mit vár el az embertől.

Gyülekezeti tisztviselők

Image

Makura Lajos

Lelkipásztor

20/519-5970

Image

Ifj. Gadó Béla

Diakónus

30/422-3187
Speak English

Image

Bagdán Árpád

Diakónus

20/384-4812
Speak English

Személyes bizonyságtételek

Cím

Pécs - Rózsadomb
Polgárszőlő utca 1.

Istentiszteletek

Vasárnap
10:00 - Istentisztelet
17:00 - Istentisztelet
Szerda
- Istentisztelet és imaközösség

Kapcsolat

Email: info@bibliabaptista.hu
Telefon: